In de media
2020-12-06
Afsluitboete gas na plaatsing warmtepomp verdwijnt
2020-10-08
Aangezien er weinig informatie specifiek voor huurders beschikbaar was en verduurzamen momenteel erg actueel is, heeft Centraal Beheer hier een uitgebreid kennisartikel over geschreven:
https://www.centraalbeheer.nl/artikelen/uw-huurwoning-verduurzamen
In dit artikel kunnen geïnteresseerden onder andere lezen over thema's als:
Verschillende aanpassingen die de huurder zelf kan doen:
Met Milieu Centraal zie je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt. Ook ontdek je hoe je inzicht in je energierekening kunt krijgen. Tips en adviezen zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Experts zorgen ervoor dat de kennis up-to-date blijft. Informatie die wordt gepubliceerd, wordt vooraf beoordeeld door leden van de wetenschappelijke raad van advies die zijn verbonden aan een onderzoeksinstituut of universiteit.
Verbeter je huis geeft per energiemaatregel oriënterende informatie en helpt met een verbetercheck om te zien welke energiemaatregelen passen bij jouw situatie, wat ze opbrengen en wat de maatregelen kosten. Met de Energiesubsidiewijzer ontdek je of er subsidiemogelijkheden zijn voor energiebesparende aanpassingen.
Energieopwek.nl laat actueel zien hoeveel er wordt opgewekt en wat de groei van de productie is. Groei van hernieuwbare energie is één van de instrumenten uit het Klimaatakkoord voor reductie van CO2. Energieopwek.nl is onderdeel van het Klimaatakkoord.
Klimaatgids.nl richt zich op algemene informatie over energie, energie besparen, duurzame oplossingen en de energiesector in het algemeen. Hier is bijvoorbeeld informatie te vinden over het energieverbruik van apparaten. Ook de 101 tips om energie te besparen zijn handig.
Zonatlas analyseert en bepaalt met een nauwkeurigheid van een halve m2 de zoninstraling op elk dak. Voor elk dak is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen doorgerekend. De rekenhulp geeft automatisch aan voor welk deel van het dak, zonnepanelen het meest geschikt zijn. Zonatlas is o.a. gemaakt met het zeer gedetailleerde Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN3) van Rijkswaterstaat en de Waterschappen. Met dit bestand is van elke gemeente in Nederland een 3D model gemaakt in combinatie met kadaster gegevens. Zelf invullen van veel gegevens is daardoor niet meer nodig.
Energielabel geeft achtergrond over
het energielabel, bijvoorbeeld wat je recht op informatie is als koper of
huurder van een woning.
Nationale Duurzame Huizen Route laat je inspireren door deelnemers uit onze gemeente