Huis isoleren

 

Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of dubbel glas kunt u uw huis isoleren. Voor sommige maatregelen geldt een lager btw-tarief. Het is vaak ook mogelijk om hiervoor een goedkope lening te regelen.

 

Isolatiemaatregelen kiezen

Ga eerst na welke isolatie al aanwezig is. Dat bepaalt welke maatregelen voor uw huis het meest geschikt zijn. Op de website energiebesparendoejenu.nl krijgt u stapsgewijs inzicht in de huidige isolatie van uw woning. Voor persoonlijk advies kunt u ook contact met ons opnemen. Een kleine investering levert al snel winst. Bijvoorbeeld door:

  • naden en kieren te dichten;
  • cv-leidingen in onverwarmde ruimten te isoleren;
  • folie achter uw radiatoren te plakken.

U kunt ook uw spouwmuur, gevel, vloer of dak laten isoleren. Of dubbel glas nemen. Dat zijn de grotere investeringen. Isolatie van de spouwmuren van een hoekwoning kost bijvoorbeeld zo’n € 2.000. De jaarlijkse besparing op de energierekening is dan € 550. Milieu Centraal geeft informatie over verschillende manieren om uw woning te isoleren.

 

Subsidies en regelingen voor isolatie woning

Er zijn verschillende regelingen en subsidies voor de isolatie van uw huis. Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u in bepaalde situaties subsidie aanvragen voor isolatie van uw huis.

 

Hulp bij zoeken naar geschikte isolatie

Inwoners van Heeze-Leende kunnen bij ons terecht met vragen over woningisolatie.